CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday

Iklan Kesedaran Umat Islam

Assalamualaikum semua.

Fuhhhhh ! Fuuuhhh ! *tiup2 habuk & sawang2 dekat belog ni
Baru tersedar dah lame tak meng-update belog ni.
Maaf yea cik belog. Sejak akhir2 ni macam lack of idea nk buat entry .

enough ! enough ! Back to our topic okeeee :D

Afew days ago kan , my roomate khusyuk dok skodeng2 youtube tengok iklan. dari situlah , saya rase macam nk tulis satu entry tentang iklan yang cik azie comey lotey tu dok tgk . *dah2! jgn nk perasan lebih2. haha :D

IKLAN KESEDARAN UMAT ISLAM! firstly , even kite ni stay dekat MALAYSIA yang boleh dikatakan majoriti umat ISLAM , but seingat saya lah xde satu pon iklan yang dibuat oleh orang ISLAM untuk mengajak umat nya beribadat kan ?Iklan yang selalu ada kat tv MALAYSIA mostly iklan yang dari negara barat. korang perasan tak benda ni? Errrrr , macam ustazah takk? hahaha :D Xpela , ni hanya sekadar pandangan saya bukan mahu berlagak alim ke ape.

Negara-negara ARAB banyak yang menyiarkan iklan yang menunjukkan penting nya BERIBADAH dalam ape jua keadaan. Korang setuju takk kalo saya cakap iklan dekat tv ni almost 100% boleh mempengaruhi pemikiran penonton ? YE , benda ni memang hakikat. Kita lebih terdorong nk tiru jek ikon2 hebat ni kan? Confirm lahh !

Jom layan video import dari negara ARAB :)




renung-renungkan lah bersama :)

1 comment:

era kecik said...

Jom solat.. Tapi nanti masuk waktu zohor karang ek..