CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday

speechless.


I'm alone now !
announced to be A LOSERR !
let bygones be bygones.
life must go on.
fullstop.

Monday

hati umpama kristal

hati manusia ni umpama kristal . pcye x ?
ye ! ini hakikat . hati manusia memang seperti kristal .
cube bayangkan .
kita ada sebutir kristal yang ok laa . maseh dlm keadaan yg baik && memuaskan .
elok2 jekk kita pegang kristal tuu .
pergi manemane pom kita bawak jekk kristal tu.
lamelame kristal tuu ada dgn kite .
kita ALPA . kita LUPE . kita XKESAH . kita AMBIL MUDAH .
andai kata . tibetibe dalam kealpaan && ke'lupa'an kite .
kita jatuhkan kristal tuu .
kristal tuu HANCUR LEBUR !
semua org tahu kan kristal amatamat fragile .
macam tuu jgk laaa hati manusia .
mudah sangatsangat terluka apabila dilukai samaada secara sengaja ataupom x .
then , kristal yang jatuh terburai tadi kite kutip balik .
nak gam or salotape balik ?
boleh x ?
memang boleh tapi ......
masih same ke kristal yang dah di gam td dgn kristal yg asal ??
x same kan walaupom kristal tuu dh jd bntuk mcm dulu .
maseh tetap x sama kan ??
mungkin bile dh di gam . masih boleh jadi kristal tp bentuk mungkin jgk boleh brubah .
macam tuu laaa hati manusia .
ye ! hati manusia boleh di ubati . tapi ...........
hati manusia selepas dilukai adakah sama seperti dulu ?
maseh tetap x sama kan ?
kenapa perlu kita melukai org yg kita syg ?
kenapa perlu ada alasan segala ?
kenapa ?
hati manusia memang sebutir kristal .
mudah patah hati . mudah terluka . mudah bersedih .
andai kita inginkan kristal itu kekal berkilau .
jgnlah jatuhkan kristal itu sampai ianya tidak boleh dibentuk kembali .
samasama lah kita menjage hati antara satu sama lain .

enough fer today ,
salam ; (

Thursday

12 NOV 2010




kau begitu sempurna
di mataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan selalu memujamu

di setiap langkahku ku kan
selalu memikirkan dirimu
tak bisa ku bayangkan
hidupku tanpa cintamu

janganlah kau tinggalkan diriku
tak kan mampu menghadapi semua
hanya bersamamu ku akan bisa

kau adalah darahku
kau adalah jantungku
kau adalah hidupku
lengkapi diriku
oh sayang engkau begitu
sempurna

kau genggam tanganku
saat diriku lemah dan terjatuh
kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku


this special entry is for my soulmate, hafifi mohd rafi .
hepi buffday hubby ; )
semoga lebih matang dalam membuat sesuatu perkara &&
semoga berjaya dalam hidop kamoo ;)
iloveyou infinity && endlessly ...

Wednesday

no tittle

sedih wehh hidup gini .
ado soxmo hok x keno .
xtahu slek mano .


Ya Allah , Ya Tuhan
berikan aku jalan penyelesaian .
berikan aku kekuatan .

Tuesday

sem 1 ; SUCCESFULLY DONE !

a full - time student story ; )















: Amira Nadjwa Bt. Appandi
: 92010403****
: MS10565*****
: biology student
: members of H class
: specifically , H3 tutor class
: English Club member && PPL members
: i am a FAZrian [ haha ! ]
: room no 332 , 3rd floor okeh !
: the most crucial things --> I'm KMK students !
: lazylazy gurl laa . for sure , everyone know datz.
: i just a girl not yet a women .
: gossip.gossip.gossip with tutor members ; daily
activities laa ; )





attention ; entry ni saya tulis sbgai kngn d sem 1.yes ! kenagan manis ; )

yeayy ! sem 1 dh pom abis . rase sekejap jek . tup tup final OVER && sem 2 is coming soon . buat mase skrg , saya adalah PELAJAR BEBAS EXAM ! jgn jeles yea ! hehe . tp untuk sekejap jek . adehhh ! bilekah tittle tuu akan ku pegang sampai bile2 ? xsabarr nyeee.

dalam 6 bulan jadi student ni , mule2 tuu memang agak liat lahh nk study . kan3 ? sume orang mesti setuju . tipu kalo sape cakap x ! hehe
then , day by day study dh boleh maintain. tapi nk final study last minute gak . correction ! 2 minggu before exam baru nak start fokus . haha . mase tuu baru laa nerves bapak banyak benda xingat && xtahu . saya dah pom usaha seboleh mampu & the rest i leave to ALLAH !

MUET : orang cakap celah gigi jek ! saya ? hohoho. jadi mcm taikk gigi sudaaa . haha . speaking mengelish strekkkk ! yes ? no ? sorry ? good ? apekah ?? haha

Rezap UP1 : not not not too good lahh . how could others score 4.o flat ?? herann laaa di manekah ketidaksempurnaan study saya sepanjang sparuh semester di kolej . okeh . caricari galigali masalah && kelemahan .

Bazar Ramadhan : unexpectedly , H class conquere sume jualan hari tuhh . * amatamat bangga .
class kiteorang jual MEGGI MURTABAK jek pom . tapi mak aihhh berderet beratur . Q amatamat lah pnjg mcm orang tgh tunngu turn nk amik autograph dari EDWARD CULLEN . haha ! gud job guyss ; )

lastly saya nak story mory pasai H3 tutor members .
iqBAL , SHAZreen , aQILAH , marYAM , nikNEEZ , ZURAidah , syaMIMI , SYAfiqah , AINA , AINI , aMIRA ;)
we are very very very close . setiap kali kiteorang jumpe mesti bergosip dulu . baru masuk topic asal which supposed to be discussed firsst . iqBAL && SHAZ memang sume orang tau laahh keGEDIKKAN && keBENGONGAN dorang . haha . aku yang murung pom boleh senyum sampai gusi kalo jumpe dorang . Almost things we did together gather .seriously , I LOVE THEM ; )
banyak giler2 kot kenangan && rahsia yang xsepatotnya diketahui di simpan kemas oleh kami semua . haha ! besa larr ! paparazzi && mamarazzi kan .


enough fer today kot .
t8 care .



Sunday

seandainya aku

25.10.2010. (0237am)


Andai aku hanya wanita lemah ,
andai aku hanya mampu menciptakan masalah kepadamu ,
andai aku hanya bisa mengalirkan air mata ,
andai hadirku hanya untuk menyusahkan mu ,
LUPEKAN AKU SEBAIKNYA !

Andai aku hanya wanita yang bersikap keanakan ,
andai aku hanya penggangu hidupmu ,
andai aku masih belum matang ,
andai aku juga masih seorang budak yang masih belum kenal erti cinta ,
andai aku tidak dapat berfikiran wajar seperti mu ,
LUPEKAN AKU SEBAIKNYA !

Andai aku tidak kental menghadapi masalah ,
andai aku hanya pandai merengek sepeti anak manje ,
andai aku mudah rebah dalam cabaran hidup ,
andai aku bukan yang terbaik untuk mu ,
LUPEKAN AKU SEBAIKNYA !

Andai aku begitu & begini ,
andai aku hanya sebuah persinggahan dalam hidupmu ,
andai kebahagiaanmu adalah kegagalan ku ,
LUPEKAN AKU !

mungkin juga ,
seorang budak perempuan yang baru mengenal erti dunia ,
manakan bisa boleh duduk & berdiri ,
bersama seorang lelaki yang sudah matang dalam segalanya .
andai ini yang terbaik.
aku redha & pasrah.
biarkan saja masa megatur segalanya.



ikhlas dari hati kecilku,
amira.

Tuesday

raye.raye.raye.

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR && BATIN



SEMOGA ALLAH MEMBERKATI KITA SEMUA


SEMOGA LEBIH MAJU PADA MASA AKAN DATANG






IKHLAS DARI ;
AMIRA && HAFIFI

Sunday

selamat berpuasa



selamat berpose saya ucapkan kepada seluruh muslimin && muslimat
di seluruh negara.
[ecececehhh..bajet macam blog ak sume oram bace lak ]


selamat berpuase kpd family trsayang :

abah
mami
ayoh
cikna
cikni
noya
kak tie
kak yuni
kak na
&&
sume2 laa.


kepada saem2 sek aku dulu :

ana
ikah
tirah
nik apix
fikri
paih tb
kudin
yie
alif sena
yuni
fiza
tehah
mus
&& sume laa
[jgn sero plop aku xtulis nme sapo2.lth doh nk tlis byop2 ni ]



selamat bpuase kepada roomate && kwn2 kt kulim :

tiqah
liza
ilani
fana
zue
anis
ainol
iqbal
shazreen
qilah
maryam
aina
aini
megat
yahya
mirul
&&
sume bebudak kolej ek ! :)


selamat berpuasa jgk kepada buah hatiku :

hafifi mohd rafi
winkwink * muka gedix *


dan akhir sekali
selamat berpuasa kepada semua blogger2 muslim




nawaitu sauma qhadin an adai fardi shahri ramadhan hazihi sanati lillahi taala..

Saturday

YOUR BLESSING

YA ALLAH !

for once i've lost my way
&& now here i am
asking for Your Blessing
be with my family Ya ALLAH
&& always be with me
ease everything that happened to me :)
Ameennn..

**

air mata ini telah habis.

terima kasih awak :(

.........

NO MATTER HOW HARD MY LIFE IS ...
TAPI MIRA STILL BERUNTUNG LAGI KAN ?? :)
THANK YOU ALLAH FOR GIVING ME MAMI && ABAH YG BALING BEST.
WALAUPOM ORAM LAEN DH BORIM NGN KITA.
MAMI && ABAH XPERNAH CAKAP BOSAN LAYAN KITA.
I LOVE BOTH OF YOU ENDLESSLY.
NOBODY CANNOT REPLACED MY BELOVED MAMI && ABAH :)

: ermmmmm :

kawan : mira ! awk dh byk brubah :(

mira : a'ah.mmg sy dh brubah ! sy xpkse orang trime prubahan sy.pedulikan saya jika x suke.

kawan : hmmph

mira : sorry.i'm not the same person like before !

kawan : ok.

mira : ok.

Thursday

.bile kite dh SYG die.

bile kte syg die..
kite tggu die lame pon xpe kan..
tp ble die tggu kte lame sket dh mlnting..
ermm..hati kate..xpela...adat la ade yg menunggu dan ditunggu...


bile kte syg die...
kte xtdo pon xpe nk layan die...bab kte miss die sgt..
tp ble kte miss die...kdg2 nk layan kte pon susah..
hati kate xpe...die bz kot...


bile kte syg die..
die ckp ape pom..die pkir bkn2 pom psal kte...kte diam jek...
kdg2 kte trase gak...
tp hati kate xpe...die tension kot...


ble kte syg die..
kte sggup bg die rest...takot die letih nk layan kte..
tp ble kte letih...kte dah xkesah sume tu...
sbab..kte syg die...kte tau die perlukn kte mse tuu...


ble kte syg die...
kte xpnah nk pentgkn dri sdri...
cmner pon kte slalu pikir kan dye..
tp die plak yg rimas...
hati kate xpe..die mmg cmtu..knelah trime...


ble kte syg die..
kte syg nk tggl die slama-lamanya..
sbab..kte syg die tramat sgt..
tp...die xkesah pom..
nmpk ny kite trlalu mghrpkn lbih dri die..


ble kte syg die..
kte xsggup tgk die derita..
tp die slalu lupe utk mghrgai kite...
hati kate...sabar..cintaku msih utk die..


ble kte syg die..
kte sggup mlepskn die agar die bhgia dgn pilihannya...
tp adakah die tau pengorbanan kte???
hati kate xpe..jnji kte bleh tgk die bhagia...


bile kite syg die...
sume prkara kite sggup buat utk die.
tp.adakah die sgup mlakukan pkre yg sme utk kite ?
blom tntu kan ?
pikir2 kan laaah.
hidup xslalu nya bhgia.
yg indah2 hanyalah sebuah fantasi.

inikah balasan untuk IBU ?

Ketika berusia 1 tahun, ibu suapkan makanan dan mandikan kita. Cara kita ucapakn terima kasih kepadanya hanyalah dengan menangis sepanjang malam.

Apabila berusia 2 tahun, ibu mengajar kita bermain. Kita ucapkan terima kasih dengan lari sambil ketawa terkekeh-kekeh apabila dipanggil.

Menjelang usia kita 3 tahun, ibu menyediakan makanan dengan penuh rasa kasih sayang. kita ucapkan terima kasih dengan menumpahkan makanan ke lantai.

Ketika usia 4 tahun, ibu membelikan sekotak pensel warna, kita ucap terima kasih dengan menconteng dinding.

Berusia 5 tahun, ibu membelikan sepasang pakaian baru, kita ucapkan terima kasih dengan bergolek-golek dalam lopak kotor.

Setelah berusia 6 tahun, ibu memimpin tangan kita ke sekolah, kita ucapkan terima kasih dengan menjerit : "Tak nak! Tak nak !"

Apabila berusia 7 tahun, ibu belikan sebiji bola. Cara mengucapkan terima kasih ialah kita pecahkan tingkap jiran.

Menjelang usia 8 tahun, ibu belikan ais krim, kita ucapkan terima kasih dengan mengotorkan pakaian ibu.

Ketika usia 9 tahun, ibu menghantar ke sekolah. kita ucapkan terima kasih kepadanya dengan ponteng kelas.

Berusia 10 tahun, ibu menghabiskan masa sehari suntuk menemankan kita ke mana sahaja. Kita ucapkan terima kasih dengan tidak bertegur sapa dengannya.

Apabila berusia 12 tahun, ibu menyuruh membuat kerja sekolah. kita ucapkan terima kasih dengan menonton televisyen.

Menjelang usia 13 tahun, ibu suruh pakai pakaian yang menutup aurat. Kita ucapkan terima kasih kepadanya dengan memberitahu bahawa pakaian itu tidak sesuai zaman sekarang.

Ketika berusia 14 tahun, ibu terpaksa mengikat perut untuk membayar wang persekolahan dan asrama, kita ucapkan terima kasih kepadanya dengan tidak menulis sepucuk suratpun.

Berusia 15 tahun, ibu pulang daripada kerja dan rindukan pelukan dan ciuman. kita ucapkan terima kasih dengan mengunci pintu bilik.

Menjelang usia 18 tahun, ibu menangis gembira apabila mendapat tahu kita diterima masuk ke IPTA, kita ucapkan terima kasih kepadanya dengan bersuka ria bersama kawan-kawan.

Ketika berusia 19 tahun, ibu bersusah payah membayar yuran pengajian, menghantar ke kampus dan mengheret beg besar ke asrama. Kita hanya ucapkan selamat jalan pada ibu di luar asrama kerana malu dengan kawan-kawan.

Berusia 20 tahun, ibu bertanya sama ada kita ada teman istimewa, kita kata. "Itu bukan urusan ibu".

Setelah berusia 21 tahun, ibu cuba memberikan pandangan mengenai kerjaya. Kita kata, "saya tidak mahu jadi seperti ibu".

Ketika berusia 22-23 tahun, ibu membelikan perabot untuk rumah bujang kita. Di belakang ibu kita katakan pada kawan-kawan. "perabot pilihan ibu aku tidak cantik, tidak berkenan aku!"

Menjelang usia 24 tahun, ibu bertemu dengan bakal menantunya dan
bertanyakan mengenai perancangan masa depan, kita menjeling dan merungut. "ibu, tooooolongglah. "

Ketika berusia 25 tahun, ibu bersusah payah menangung perbelanjaan majlis perkahwinan kita. Ibu menangis dan memeberitahu betapa dia sangat sayangkan kita tetapi kita ucapkan terima kasih kepadanya dengan berpindah jauh.

Pada usia 30 tahun, ibu menelefon memberikan nasihat dan petua mengenai penjagaan bayi. kita dengan megah berkata, "itu dulu, sekarang zaman moden. ".

Ketika berusia 40 tahun, ibu menelefon mengingatkan mengenai kenduri kendara di kampung. kita berkata "kami sibuk, tak ada masa nak datang"

Apabila usia 50 tahun, ibu jatuh sakit dan meminta kita menjaganya, kita bercerita mengenai kesibukan dan kisah-kisah ibu bapa yang menjadi beban kepada anak-anak. Dan kemudian suatu hari, kita mendapat berita ibu meninggal! Khabar itu bagaikan petir!! Dalam lelehan air mata, barulah segala perbuatan kita terhadap ibu menerpa satu persatu.

Jika ibu masih ada, sayangi dia. Jika telah tiada, ingatilah kasih dan sayangnya. Sayangilah ibu kerana kita semua hanya ada seorang ibu kandung.

Sunday

KEBAYA -------->> KEMBANG YE !

MOOD : saket hati + benci + sengal + keciwa

awal2 lagi aku dh ckp prasan aku..
nk tnjuk aku nk memberonyakk weyyyy !!!
mane x nye.BAJU KEBAYA yg aku tmpah btukar mjdi BAJU KEMBANG YE !
aishhhhhhh.
pe pny tukang jahit laaa.dah laa kain tuu kazen aku beli kt vietnam.
kaler ngn material kain tuu mmg cun laa.superb.mmg lawa gilerrr.
pny laaa aku dok berharap baju kebaya aku tuu bile dh siap akan cun gilerr.sape2 tgk msti juling mate.haaaaaa !
tp hampeh.sedih xterkate aku tgk baju tuu.
jhtan xkms lgsg.besar sane besar cni.senget sne senget cni.
mahal2 aku bayar tuu jek hasil kerja kamoo yee si tukang jahit senget !
makkk oiii menyesal gilerr g tempah jahit baju kat R***** boutique.
alehhhhhh ! butik laaa konon.
jahit baju mcm jahit kain buruk jekkk !
ni aku baek hati lg.haaaaa !
kalo x aku dah highlight kan name kedai kamoo besar2 dlm blog aku !* bajet sgt blog aku feymes.prasan xabis2.pehhh !*.
kamoo ingt yee.name kedai kamoo telah ku BLACKLIST dlm snrai kedai aku nk jahit baju.





TERIMA KASIH SI TUKANG JAHIT SENGET.AKAN KU KENANG PERBUATAN MU SAMPAI TUA !!

.tagged.

i've been tagged by azeelia nadhirah..


1)siapakah diri anda di rumah?
a noty daughter datz olwezz create probs && fussy .. haha !
since i am the only child in my fmli , so for sure lah aku adalah dad's princess && mom's bezfren .. haha !


(2)siapakah diri anda di samping rakan?
ermm .. oram yg bkwn ngn ak jek bleh jwb soklan ni . okeh sila2 jwb yea ! be honest ! haha !
so far , aku bley ckp ak kawan yg koram bleh harapkan.sejak ak idop , frens will make my day..so aku xkn mgecewakan kwn2 ku especially my bezprem [nadia] spnjg zaman laaa.


(3)5 benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai.
- my mini copper * xthu laa bile bleyy pakai kete ni *
- nk jam guess yg aku tgk kt kbmall lps survey kt tenet. *poket kerim tgk jek laa dulu *
- nk beg prada kt pavilion. yg ori pny laaa.
*blagak btoi*

- nk cincin habib jewels * lmbt nyerr nk kawen.haha !*

- nk hamper choclate cadbury. *i'm lovin it.xde org nk bg ker ??haha !*


(4)siapakah nama pasangan anda?
hafifi mohd rafi * soklan cepumas !! *


(5) ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda .
- sy suke bile die senyum !sweet skali [ serius ni :) ]
- sy rse kiteoram 1 kple 1 hati && 1 jiwa.hahaha ! so datz why we can get along thru day by day.*aminnnn*
- si dia bleh tahan ngn prgai gile2 aku sbb aku suke mgarut ntah pape.*thx pp *
- si dia seoang yg matured ! so , hal ni sdikit sbyk mbntu aku dlm mbuat sbrg kptsn dlm idop ni.
- showing love && care by his own way ! *ni biar ak jek yg thu mcm ne.haha !*


(6)bila tarikh anda couple.
rahsia ! hahaha.nk thu dtg tny ak sdri.


(7)apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
ermm.pe ye ?? ntah laaa.rse mcm xde.*blurrr*


(8)lagu tema cinta anda
lagu2 nasyid ! wakakakaka !
xde laaa.kiteoram xde lagu tema.sume lagu kiteoram layan !


(9)apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda?
berubah mnjadi lbh baek dari hari ke hari.sbb sy akan sntiasa support kamoo dari semua arah.hehe !


(10)tag 10 rakan yg lain.
- hafifi [jwb kt blog kamoo ye !]
- nadia fatihah
- athirah ayunni
- sume followers aku.

psssttt ! !

hello everyone !!
ermmm .. dah lame xupdate incik blog tersayang ni ..
ni tenet + pc ngok ngek umah ak unye pasyal laaa ..
lth2 aku dok stori mori tetibe ... WINDOWS SHUTDOWN ! !
sengal + sebal
ak rase ..
but now .. dah boleh dah ...
everythim is going to be fine && good condition ...
let's blogging && blogwalking readers ..

AWARD !




first of all , thx to azeelia nadhirah 4 giving me diz award!
hahaha ! what a suprise i have got it ! * big grin *
1st time buka belog azeelia .. tgk2 ak dpt award !



trima kaseh daun keladi .. hehhee !






nota kaki utk azeelia :
: sori laa kalo slme ni ak ad clp slh ngn mu
: buang yg keruh amik yg jernih
: 0-0 okeh!*amik modal time hari rya laa tuu.haha!*
: thx sbb ak ado kngn manis ngn mu ! *peace*
: fwems poreba laa ! *peace*

:: 28 MARCH 2010 DALAM INGATAN ::

ape yg cube ak sampaikan kat koram ngn title kat atas ni ??
dpt ke koram teka pe yg ak nk share kali ni ??
xpe2 xpyh ssh pikir.sebab ak thu koram xthu pny.hahaha !




ekceli tarikh tuu xde kene mgena ngn aku pom.tapi tarikh 28.3.2010 amat brmkne skli utk jejaka yg brname MR.HAFIFI MOHD RAFI.
msti koram ttnye2 ade pe ngn tarikh tuu kan ??
sebab ny ... hahhahahaha ! *blom pape lg aku dh trgelak!*



PP dh beli kasut ftsal idaman ny e2.stelah mrata mncari abis sjenak pelosok dunia.last2 bru laa jmp!
dari s.alam trjah al-ikhsan KB.dari s.alam jgk trjah ke bndar JB.dari utara ke selatan.dari timur ke barat.last2 jmp kst idaman beliau kt kedai d KL.*credit utk SEROL sbb ajop PP tman die shoppim.kire mcm SEROL ni bjase jgk laaa.hahhaha!*
ermm.he adores datz shoes damn much! *ni ak agak2 jek*



ak dh tny PP nme kedai.but unfortunately he didnt notice at all.alasan "SEBAB KEDAI TUU KECIK SGT POM ".maybe laaa kedai tuu kecik so nme kedai pom die tulis kecik2 jek.mmg patot laaa IMCIK NGOK NGEK KU e2 xprasan nme kdai.adehhh! kalo x bleh highlight nme kdai tuu kt cni.msti faymes pny lps ni.hahaha!



harap2 slpas ni PP bules brmain futsal dgn gumbira bersama kasut baru ny e2.wakakaka!
ready to bet MR.PP ?? cabaran ny ialah score goal 10 n above!hahhaha!

Wednesday

penGARUTan

hai awk!hai kamoo!hai pak cik!hai makcik!hai boiprem!hai gurlprem!

ermmmm.
xde pape nk cakap.
tapi rse mcm nk brkata - kata.
pikiran kosom wlaupom dh dok dpn monitor ni.
nk ckp pe ekk?
mgkin mluahkn prsaan??
atau sekadar meluahkn kehendak hati sdri??
atau hny melihat teman2 bbual smbil bgelak tawa??


tunggu..tunggu lagi..tunggu lagi...
ttp xde gak..
ermmm xpe laaa.
mgkin kamoo bz.
sy masih mgerti.
sabar laa hati..


ermm..
tido laaa mate wess
nite!

.ENgageMENt.

hye everyone!
lame doh x post sbrg entry.
kali ni nk ckp psai HARI PERTUNANGAN 2 oram p.sdreku.


MARCH 14 , 2010

~ hari ni one day trip 2 johor.hntar rombongan meminang bg pihak ayhchik.
~ ermm.sume sdre mare tdkt jekk yg pegi.dlm 4 buah kete jekk.
~ dri kajang ke felda pelanca , it took about only 3 hours! [if i'm not mistaken.haha!]
~ mne x ny.sume tkn pedal myk smpai 140 - 150 km/h.dh jd mcm samseng jlnan plop.gopoh2 nk g mne dop hau.haha!
~ smpai umah k.erin dlm pkul 12.
~ kteoram mkn dulu sblm mjlis bmula.bdye oram jhor agak pelik sket bg ak.huhu!
~ nk taw x npe?
~ beseny adat klate mknan 1 talam utk 4/5 oram kan.
~ oram johor len trus.mknan 1 talam utk 2 oram jek.adehhh!mmg gile laaa.hahaha!
~ rombongn kteoram mcm tkjut beruk gak laaa.sme2 brpndgn.kau tgk ak.ak tgk kau.pehal smpai nk dkt 10 talam doram hidang.
~ then tuan rmh pelawa mkn laa kan smbil2 bising ckp " ehhh 1 talam mkn 2 oram jekk.rmai sgt tuu".tnjuk kat kteroram yg ikut adat klate neyy.1 talam 4/5 oram.
~ ok fine!ak mkn ngn kazen aku.kak eyka.adehhh byk gler laa lauk.mcm ne nk abiskn lauk2 tuu sume.
~ mknan 4 5 jenis yg pedas + tmbhn ngn kueh trdsional + air 1 jug utk 2 oram???..
~ hahaha.mmg ak tkjut gler laaa.dop hau plop adat oram jhor mcm ney.andai kate kalo ak oram jhor && slalu mkn mcm neyy..aishhhh dh jd saiz XXXXXL laaa.haha!
~ ok then , mjlis mule.tok ak memulakan bicara utk myunting bunga di taman felda pelanca tuu.haha! good job ayoh.u didi it smoothly.bia neyy 1st time pom.bangga jd cucu ayoh :)
~ 2 bentuk cincin di sarungkan d tgn kak erin. cincin merisik && bertunang.ak nt dpt 2 cincin gak x ?? *xde jwpn lg utk soaln e2*
~ then , we snapped pic 2gather - gather laa.haha!utk kenang - kenangn.
~ last but not least , SELAMAT BERTUNANG AYAHCHIK && KAK ERIN.moga2 kamoo kekal ke jinjang pelamin okeh!



MARCH 19 , 2010

~ one day trip gak ke terengganu.rombongn meminang ayhngah plop.
~ erm.aku dop ikut.so dop hau laa gane mjlis blgsg.
~ btw , SELAMAT BERTUNANG AYAHNGAH && KAK ISMA.
~ xsaba nk tngu koram kawen lps ry ni.hahha.
~ excited lbh2 lak ak neyy!hehe :)


Sunday

cik tagged lagikk ! !

*WARNING-Please answer the question honestly ya :)


1.Do u have a boyfriend?
Yes *with a big grin*

2.Do u love him?
I love him so freakin much!

3.Would u marry him?
kalau ade jodoh, yeah i would :)

4.Why?
because he's da bez && i love him

5.Among thousands of ur bestfriends, give one name of ur BEST bestfriend ever and she's/he's the one that u trust?
Nurnadia fatihah bt.shamsudin

6.Why she/he?
because we shared things alott && secrets together and i always felt comfrtable with her :)

7.Do u think she's thinking bout u like u do?
perhaps.

8.If u given a chance, who u'd like to meet in this world?
edward cullen hehe.

9.Why she/ he?
because he's handsome guy

10.One word only bout urself?
simple!

11.Do u hate sumone right now?
no.

12.Why?
i just said no.

13.Music are?
entertaining && universal

14.Ur fav song now?
blow me a kiss ... cool! :)

15.Why u like that song?
it touched my heart :)

16.Do u miss anyone right now?
yesssss!!

17.Who?
Hafifi Mohd Rafi

18.Why u missing her/him?
i haven't seen him for a few weeks already :(

19.The fav place u want to go if u got the chance?
Paris :)

20.Why there?
saje2..suke2

21.Ur wishlist thingy right now?
new clothes && handbags

22.Ur dad or ur mom?
both lorrr

23.Why she/he?
they took a good care of me.

24.Are u being honest while answer all the ques given?
completelyy.

25.Now tag anyone u want?
none.



p/s : kamoo && kamoo sekalian..trg gak tag ak soklan2 politik ke , soklan2 agame ke , mslh2 ngare ke baru laaa mcbr sket..hahaha :) *kekoyaan ku trserlah*


Thursday

.... GEwe ....

i got a new gewe! :)

whai is gewe???
aishhh
kura-kura dalam perahu ,
wat2 xthu ...
even oram KL pom thu ape itu gewe ..
so taa perlu nk explain manyak2 + pnjg2 okeh??
yeah!itu dialek oram klntn actually :)
tp dialek klntn faymess pe ??
caye x ??
kalo x caye .. c u in court ... hahaha !!


so now ...
meh nk kenal gewe baru neyy ...
*wink..wink..*

diz is him ...



hahhaa!!
gelak laaa kamoo puas2
tergulim2 ke trtonggeng2 ke
sy taa kesah lasum pom :)


tapi...tapi...tapi...
[sila tgk atas]
die renung aku tuhh !!
wakakakkaa.......


ermm...
tapi dop ...
die tusss gewe palsu sy jasss..
tp kalo snguh pom...
xpo jgk..
hahhahaaa!!

MRS HAFIFI wesss!!!
stop dreaming laaaaa...
bengom pah cerosss laaa mu ni mira wess
*muka 10sen*
hahahaha...



p/s utk MR.HAFIFI : awop...jgn sero dess...sy ngarut jass ni..borim lajop etek! :)kang sy oyak doh td tusss...gewe palsu jasss..tp lau btOl pon takpO gok?haha:D
kea awop kea :)


sy sayam awop lg2 byk,PP
[mu nih meme muko xmalu sguh laa mira]haha..

.keMAHUan aku.

Yang aku mahu bukan ....

call ,

msg ,

hug ,

kiss ,

kata-kata indah ,

janji-janji manis ,




Yang aku mahu ....

kejujuran ,

keikhlasan ,

kasih sayang ,

sedikit perhatian ,


untuk terangi hidupku di dunia ini ....

semuga percintaan ku kekal hingga hujung nyawa

&&&

semuga pesahabatan yang trjalin brsama kalian semua tiada penghujung

FULLSTOP~!!



Sunday

++rindu sudaaa++




Di keremangan kabut yang dingin

ada kesenyapan yang membias

ada kerinduan yang terasa sangat

mungkin kau tak pernah tau debar rindu && getar kasihku

yang bersemayam di relung kalbu yang tak lekang di telan waktu

di panjangnya hari tanpa dirimu

ku punguti rindu satu demi satu

biarlah angin senja membawanya kepadamu

untuk rekatkan rindu antara kita

mungkin kau perlu tau

aku sedang merinduimu

* missing you badly :( *

.ingatan untuk kamoo.


Bila aku sudah tiada
Ingatilah tika aku senyum kepada mu
Lalu engkau membalas dengan senyuman sambil melambai kepadaku..
Bila aku sudah tiada
Ingatilah tika aku ketawa gembira
Lalu engkau menggeleng-gelengkan kepala sambil turut tertawa..
Bila aku sudah tiada
Ingatilah tika aku marah
Lalu engkau membiarkan aku seketika sehingga aku kembali reda dan memujukku..
Bila aku sudah tiada
Ingatilah tika aku menangis
Lalu engkau menyeka airmata dan menarikku erat ke pelukanmu..
Bila aku sudah tiada
Ingatilah tika aku sedang tidur
Lalu engkau mengusap rambutku sambil tetap merenungku sehingga bila aku terjaga..
Dan bila aku benar-benar telah tiada
Ingatilah setiap tentang aku
Lalu kenangkanlah aku…
Kerana selepas ini, pasti aku tidak mampu mengulanginya lagi
Demi menghiburkan mu…



MR.HAFIFI;
temkiu fer everythim...
slalu mghibrkan diri ini
he said : "HIBBURR~!!"
hahaha :)
sumpah!memang diri ini terhibur dgn kamoo






nota kaki :
YA ALLAH !!
andai benar dia untukku,
kekalkan lah dia di hatiku,
berkasih kami ALHAMDULILLAH,
bermusuh kami NAUZUBILLAH,
berpisah mati kami INSYAALLAH.

bufdayy gurl :)

hepi bufday yuni :)
u r getting older my dear ..
dh dpt lesen nk menggila pom [18SX]
hahaha :)
muga2 kamoo murah rzki && diberkati oleh -NYA
saemku wess...
mu nego kuat2 tusss..
ejah blnje aku mkn pizza 1 kali..
arap bena neyy..
hahahaha :)


athirah ayunni bt.abd manaff :)
*sowee...aku curik2 pic mu neyy*

nota kaki :

muga2 prshabtn yg trjalin xkn pnh putus dek kejauhan jarak && kesibukkan mase..

i luff u laaa my prem :))

Tuesday

tag.tag.tag.

once you're tag . u gotta do this survey. love it or hate it. just do it.
and since my fwen tagged me in this,so i guess,why dont i give a try :))


What is the first letter of the name of the person you can't stop thinking about?
-H..[my superman]


Straight/Gay/Bi?
-Straight lorr


Latest news?
-baru lps jpj driving test


I want _____.
-my beloved fwems..[mizz da summax time mif koram!]


Have you had your first kiss?
-nope!


This weekend _____.
-is fun!i have a date wif old skoolmates..reunion! :)


Your love.
-hafifi..cayam kamoo olwezz!


Got a website?
-yeah!


Last week I kissed _____.
-my mami :) u r my idol now n 4eva~


I need _____.
-evryone!


If I could marry one celebrity, it would be ______.
-aaron aziz![bangang amik laki oram..]


Your favourite people are?
-family.fwems.my superman


Talk about your ex / last relationship.
-i hate u damn much![sori but datz da fact!]


3 things you can't live without?
-money.handphone.clothes


Significant other or flings?
-flings


On a scale of 1-10, rate yourself.
- 5


Tomorrow I will be _______.
-at home.wif beloved family


Hypocrite or bitch?
-bitch


I like ______.
-myself


I hate ______.
-liars!


status now : D O N E ~!!

Saturday

suka suki kehidopang~


budak muchuk [pp] VS budak wangi [mira]
hahahha~
=p

..FUtus cHENta..

MyHotComments.com


futus chenta??
futus fius??
futus urap??
futus kaseh??


ermmm..td ak bru jek bace blog oram futus tunam laa..
waa..sedis nyosss..
bbllueewwwkkss!! * feelim lbey2 plak*


ak dh penah rse dh bab2 futus2 neyy..
so ak xheran laa..
n aku pham prsaan oram yg trkena virus futus2 ni..
smnjak ak idop kt bumi yg dh xbpe ad natural environment neyy..
mcm2 kesah chenta doss..
ak dgr..
ak tgk..
ak thu..
tp gakss,lagenda kesah chenta tiap2 oram berbeda-beda laaa...
ado hok futus caro molek..
ado hok futus caro gilo.. *oke!hok ni ak trasa*


pedih + perit + perih
2 jass kang prsn oram kena virus futus2..
ak pom penah rse weyyy..
smpai hati ak hncur bkecai..
mcm shelai krtas di koyak2 tnpa belas kaseham.. *kejam nyo mnsia bnme llki*

tp ak udah jmp ARJUNA ak skonk.. * tengs hafifi rafi :)*
sbb die sngop share hti die ngn aku.. *cayam kamoo lass *


tp gak ak tgk ad jgk hok jns..
keras pedal + limpa + usus + hati + jntung..
xrse pape..
aishhhh..
xphm tol laa ak..



ni laa antre qstion mark yg sewim kali..
oram tny pebila doram kena virus futus2 n..
smpaikn ak sdri pom xthu nk bg jwpn pe kt doram..
blurrr..diam sribu bhse...

# what shud i do 2 make he/she loves me??
# what shud i do 2 make he/she cares??
# what shud i do 2 make he/she wants me??
# what shud i do 2 be heard by him/her??

soklan2 gni laaa..
yg palim ak xreti nk jwb kalo ado oram tny..

aishhhh...
soklam gni laaa lbh sukar + payoss + complicated nk jwb..
ak rse lg sng soklan fizik ke admath ke..
dri soklam yg mmrlukan kpntsn n kcekapan plus kmtgn jiwo rago neyy..
hehehe~


kpd sape2 yg kena virus ni..
nsht aku nye lass..
bwk2 byk saba lasss..
kite hny mmpu mrncang..ALLAH yg mnentukan..
mgkin jodoh anda brsama si teruna/dara laem..
peace! no war oke!
hehehe~

Wednesday

::kenangan terindah::




ok...sume bgn n bukak bku nota !!
sape yg xsiap nota ..
sape yg xbce experiment ..
kekal bdiri!
sape yg siap sila ddk..
itulah kata2 yang masih aku ingat jika ak tgk mne tulisan yg ad pkataan C.H.E.M.I.S.T.R.Y. sampai laa skrg..kata-kata yang terkeluar dari mulut cikgu kimia inilah yang aku ingat.. sebab apa aku dan budak kelas dulu kena denda sebegitu sekali..aktiviti denda - mendenda dah mjdi rutin harian kami sms bglar SENIOR STUDENTS..mcm2 denda dh pnh kami rse..dnda ringan , dnda berat ,sume dah rse laa..
nk knl ngn cgu kimia ak dulu??
ermm..
[scroll blik ke atas]
1...2...3...!!
cakk!!
ade pic kan??
2 laaa cgu kimia ak
Tn.Haji Zawawi b. Ghazali
mse aku form 5 , nota n omwork yg wajib siap ialah sbjek kimia..haha~!!sbjek len wat jgk tp msti ad jgk laa ksg2..tapi kalo sbjek kimia...fuhhh!!xusah ckp laa..complete tau..oram len tgk dh mcm stnding bku revision yg ad kt kdai2 2..mmg tip top laaa..siap ngn wrna - wrni lg [espeselly pljr pmpn laa , haha!]..awl2 thun sume keje beres jekk...
msuk mid year , mula laaa copy paste kwn pny omwork..cilok sne cilok sni..mne x ny..extra kls pnuh..jdual padat..mcm bas dable daker!!hahaa~yg aku nk share ialah pglmn plg2 manis kot kne dnda ngn cgu kimia..haha~
1 hri 2 , bleh dikatekan hampir 1 kls xsiap nota..alaa..yg soram dua yg trlepas 2 sbb doram smpat nk cilok dri mber kls len..perghhh!!pick up jgk otak doram..pehal laa aku xtrpikir nk wat mcm 2..then kteorg pom kne baris dpn lab..aishhh!aku tgk ko..ko tgk ak..ttnye2 gak cgu nk dnda pe laa hri ni..ok cgu dh ptuskan..hri 2 bwk buku ltk ats kple pusing sume blok sek...
waaaaaaaaaaa!! malu gilerrr weyyy...jln pom terkedek2 mcm itik xcukup mkn..mne nk ltk muka aku yg cun melecun mcm angelina jolie neyyy..arghh!!malu siot r..kawan ak ckp "weyy sep2 mu wat donno jah..jale wat bodo..ilex r.sep2 kter faymes dh pg ni..bilo lg nk bules nme"..ok2 budak2 kls ak jln mcm xde pape jekk..pndai laa koram blakon!tp yg hmpeh buku junjung ats kple..dh mmg sah2 kne dnda..hahaha!kntoi dh sume..
dan yg paling wat aku rse nk gelak tergolek2, tertonggeng2 psai sume bdk2 f5 kne pusing blok sek..bkn bdk kls aku jekk...yes!!pdn muke koram..hahaha..xde laa ak malu sgt..sme2 malu oke![gelak puas2 .. hahaha!]..
2 laaa antare kngn besh mse jdik bdk2 senior kt sek dlu2..cgu!toche byk2 sbb cgu dah wat sy minat gler2 dkt sbjek kimia..
_______________________
nota kaki :
hrgai zmn prsekolahn anda!
sbb zmn sek skali jek seumo idop..
utk cgu kimia :
cgu!
thx fer everythim..
kami shayam cgu sxmo!
muga2 rsult chmstry kami taon ni
gempak pny.. :)

Tuesday

What are good ways to lose weight???


I am constantly obsessed with my weight. It is on the back of my mind at all times. I even think about it while My Hero Hafifi complains bout my size,I know that if I lost about 10kg I would be happier and I could focus more on other things. Okay, so lately i've been trying to lose weight and its hard bcoz i get so lazy and i hate jogging at all!!hahaa~I i want to get in shape, i want to look good! and i have a bf so i want him to be able to carry me haha!! cheesy~~ i know... but hey its true! so what can i do to get in shape? i want to start now! so guys,! plz give me advise how to decrease weight...what shall i do and eat daily to keep me fit & suggest me some excercise also...

tagged games ...

dlu2 mse tgh obsess ngn fs
slalu laa men game neyy
isi mse lpg
hehe :)
jom2 men!


1. How old are you?
-18

2. Are you single?
- im not married yet * jwpn plg slmt haha!*

3. In what age do you think you'll get married?
- 25th hopefully

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
- insyaallah kalo ad jdoh..

5. If not, who do you want to marry?
- remy ishak??haha

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
-ermm..xpk lg oke!

7. Your ideal motif?
- xde motif!haha~

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
- singapore is enough!hehe~

9. How many guests do you think you'll invite?
- sume yg ak knl slme ak idop kt bumi neyy

10. Do you want and extravagant wedding or a simple wedding
- simple is better rite?

11. Do you want the traditional vows or something you'd make up on your own?
-ermm..depends!

12. How many layers of cake do you want have?
- 3 mybe..

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
- kt umah jekk..rmai oram bleh dtg

14. When do you want to get marrie, evening or morning?
- at night kot..huhu~

15. You'd rather have your reception outdoors or indoors?
- kalo ade bajet 2 2 pom pe slhny..

16. Do you like a grand entrance for your groom?
- of kos! ;)

17. Name the song/tune you'd like played at your wedding?
-selamat pngtin baru by saloma..cool! :)

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
- solemn sbb skli seumue idop jek!

19. What age do you want to get married?
- 25.aishhh kn dh jwb td..hahaha

20. Describe your ideal husband/wife.
- menerima n memahami aku seadanya

21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
- yg biase2 d wat oram

22. Champagne or red wine?
-aku oram ISLAM..syrup ckup!

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- pe beza 2 neyy??xpham ak..haha

24. Money or household item?
- money of kos! no money no talk

25. Who will pay for the bills.
- hsband la kot..hahahaa

26. Are you ready for married life?
- not yet..stdi pom xabis lg mne leyy kawen..adoiiyaa

27. Will you always be true to your wife/husband?
- definately!

28. How many kids do you like to have?
- trpulg pd rzki

29. A new house for a newly wed or an old one?
- umah bru laa :p

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
- platinum gold plizzz!

31. Whose wedding plans would u like to know next? choose 5 person.
- sape2 jek yg trse nk men jgk..di alu2 kn..hehhe~

# nasihat dri sorg shbt #

lama x check mail..
bukak3 dpt email byk tol msg kt inbox
update news dri fs , fb , melorian n so on laa
tp ak rse mcm nk post enrty ni
msg from my old fwenss



1. KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita
Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.



2. KETIKA MELAMAR
Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis,
tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.



3. KETIKA AKAD NIKAH
Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu,
tetapi menikah di hadapan Allah



4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN
Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa'kan anda,
kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do'a mereka.



5. KETIKA MALAM PERTAMA
Bersyukur dan bersabarlah.
Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.



6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA
Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga,
tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.



7. KETIKA BIDUK RUMAH TANGGA GOYANG
Jangan saling berlepas tangan,
tapi sebaliknya justeru semakin erat berpegang tangan



8. KETIKA BELUM MEMILIKI ANAK .
Cintailah isteri atau suami anda 100%



9. KETIKA TELAH MEMILIKI ANAK.
Jangan bagi cinta anda kepada (suami) isteri dan anak anda,
tetapi cintailah isteri atau suami anda 100%
dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%.



10.KETIKA EKONOMI KELUARGA MERUDUM
Yakinlah bahawa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus
dengan tingkat ketaatan suami dan isteri.



11.KETIKA EKONOMI BERKEMBANG
Jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita



12.KETIKA ANDA ADALAH SUAMI
Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggung jawab apabila isteri memerlukan pertolongan Anda.



13.KETIKA ANDA ADALAH ISTERI
Tetaplah berjalan dengan gemalai dan lemah lembut, tetapi selalu berhasil menyelesaikan
semua pekerjaan.



14.KETIKA MENDIDIK ANAK
Jangan pernah berpikir bahawa orang tua yang baik adalah orang tua yang tidak pernah marah kepada anak,kerana orang tua yang baik adalah orang tua yang jujur kepada anak ....



15.KETIKA ANAK BERMASALAH
Yakinilah bahawa tidak ada seorang anakpun yang tidak mahu bekerjasama dengan orang tua, yang ada adalah anak yang merasa tidak didengar oleh orang tuanya.



16.KETIKA ADA PIL.
Jangan diminum, cukuplah suami, isteri sebagai ubat.


17.KETIKA INGIN AMAN DAN HARMONIS
Gunakanlah formula 7 K



1 Ketaqwaan
2 Kasih sayang
3 Kesetiaan
4 Komunikasi dialogis
5 Keterbukaan
6 Kejujuran
7 Kesabaran


______________

manusia sering kali alpa
aishhh
kawan!
time kasih krna mgingatkn aku :)

::tanah suci MEKAH::

ekchelly,
ni pic parents ak g mekah
dh lps dh
tp aku bru rse nk post kt blog tryayng ak neyy
hehe
btw , juz take a look oke?

*sblom blps ke mekah*

* mami wif her beloved nephew*
* deki ak! =p*

* mekah al- mukkaromah*


*dalam masjidil haram*



* mami n abah *


* sweet couple till da end *


* mami n abah d ladang unta *
* sapo snap pic xpndai ni??ko oram pgil grafik lagu ni??








nota kaki :
ak hrp dpt smpai sne
in da future!
insyaallah......


Saturday

++ most wanted ++

MOST WANTED !!!

KES UTAMA : MR.HAFIFI MOHD RAFI didapati telah mencuri hati AMIRA NADJWA APPANDI

JENIS KES : AKTA CINTA 2010 [DIBAWAH KANUN KESEKSAAN RINDU MELAMPAU]

KDP SAPE2 YG MGNALI BELIAU :

TLG MINTA BELIAU MYERAH KN DIRI DI BALAI CINTA SCPT MGKIN..KERANA SEBARANG URUSAN RINDU TRHADAP BELIAU DAPAT DI SELESAIKAN DENGAN KADAR YG SEGERA...

HARAP MAKLUM!

Wednesday

♥ ♥ ♥


amira nadjwa is fallin love with someone rite now??

:::YES!!definately~~[alhamdulillah]:::

nota buat si dia :
be smart ,
be clever ,
put me in your heart ,
forever !!

[haha!!dlm bi pom bleh pntun pe : mmg sah anak buah a.samad said!]

++ maxis = SENGAL ++


mood : BENGANG!
pehal laa no mxs aku tetibe wat hal
sengal tol laa~
aishhhh
smlm elok2 jek
maxis ni mcm sje nk cari pasai ngn aku jekk!
kang aku boikot kang bru pdn muka..
=p
plz laaa..
jgn wat prgai mcm2 SYGKU CIK MAXIS weyy
plz!plz!
xsuke laa mcm ni
:(
nota kaki :
cik maxis ;
jgn laa wat sy sedis
oke!

>> puisi tentang seseorang >>

ku lari ke hutan kemudian menyanyiku ;
ku lari ke pantai kemudian teriakku ;
sepi...
sepi dan sendiri ;
aku benci!
ingin bingar , aku mau di pasar ;
bosan aku dgn penat ;
enyah saja kau pekat ;
seperti berjelaga jika ku sendiri ;
pecahkan saja gelasnya biar ramai ;
biar menggaduh sampai gaduh ;
ada malaikat menyulam jaring laba - laba belang ;
di tembok kerotan puteh ;
kenapa tak goyangkan saja locengnya biar terdera ;
atau aku harus lari ke hutan ;
belok ke pantai ? ...


diciplak dari idea MR.HAFIFI MOHD RAFI
hehehe~




nota kaki :
awk...
sy xpham laa puisi ni..
hehehe~
nt awk explain ekk..
huhu~ [mcm blaja sastera bm laa plak]

:: terima kasih abah ::

firstly,ak nk ucap brjuta-juta SYUKRAN kt my abah yg encem n baik hati..ya sgt abah sgt2..*budget abah buka laa blog aku ni ; hehe*




dulu kan, ak pnh laa bgthu abah nk beli hp len..sbb ny hp sony ak 2 ngok ngek hri 2..wat hal memanjang..nk send msg xbleh ; oram kol pom xdgr ; mcm2 prgai uduh laa die wat...sakit hati ak!!tp abah ckp try baiki lu..ermmm ak ikut jek laaa..sbb sume pakai duit die..aku reti gune jek..hahaha!then lps baiki 2..ok dh bleh gne blik..so aku lpekn jek hsrt nk beli hp baru 2..&& yg pling utama ak xkan jual pny hp sony ak 2..sbb 2 hadiah utk rsult pmr yg 2 thn lps..[barang plg bhrge laa kire ny dlm idop ak!]









ni laa hp sony ak..

wlpom nmpak dh usang..tp aku shayam hp ni..




dalam 2 3 mgu lps...


[ak pom dh lupe ble sbnrnya]


haahaha!


abah soh aku pilih E71 ke N95


haha!


sbnrnya hp 2 dh beli siap dah


tngu aku pilih jek


mula2 aku amik laa E71..tp xlme gne..


so ni mtk la nk gne E71..


abah : " ya, meh abah nk tgk jap E71"


ak : trus msuk blik amik hp


abah : "ermm..nk gne mcm ne hp ni?'


ak : "ok abah, meh ya nk ajar"..


ak && abah men tkn2 hp..


abah : " ya, abah nk try pakai hp ni"


ak : " ok abah.nt bg blik tau"


tapiiiiiiiiiii...


smpai skrg E71 ngn die


nmpk gaye dh jd hp die laa..


aku??


gune N95 jek laa


xpe2..


aku xksh sgt mne2 pom..


hehehe.. *aku kn ank abah yg baek*



ni laa hp N95 ak..

cntik x??

bleh laa..

nota kaki :

abah ak ialah bapa yg plg bez kt dunia ni

he's the only ONE

xbkire sgt ngn ak

temkiu abah~

muahhxx!

Monday

~ rambut puteh ~

aishhhh
pe ni??
rmbut puteh??
vampire?
hntu raya?
pochong??
bukan laaa..
aku dh ade rmbut puteh weyyy *waaaaaaaaa!!*
ni ke ptnda aku dh smkin tua???
taa nakkkkk!!
wlpom rambut puteh ku cume ade shlai jekk
tapi
trjejas jgk ak neyy
aishhhh
mood : kompius!!
*nk cabut ke nk biarkn dok c2 jah??*

Sunday

++lemak oo lemak++

gemuk??
aku terlebih mkn?? *oh ye ke??*
aku xpena nk berkira time mkn2 ni *mcm 2 ekk?*
men lahap n blasah jek pe yg ad dpn mate *teliur lorr ; nk wt mcm ne??*
brt badan aku nek ke?? * ye laa ngok!!jeans sume dh ketat*
tahniah ANDA GEMUK !!!

More Pics @ MySpaceAntics.com

aku wat kuiz pesbuk td
doram pom ckp aku
GEMUK!!

padan muka amira nadjwa...

anda sudah GEMUK!!