CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday

Cyberjaya


Hello People :D

Cyberjaya . Commonly known as The Nucleus of MSC Malaysia && the country's first intelligent city. whooaaa !

A great-heartful-thanks to Allah for giving chance to me to enroll my stdy in TESL here.

Cyberjaya ? mesti orang cakap gempak kan ? unfortunately , indah khabar dari rupa lah.



I have my own reasons for saying that.

1st reason :
kat sini macam amerika ! haha mak aii ramai betoi foreigner kat sini. especially NEGRO punya olang lah. pffffttt ! area apartment saya sangatsangat ramai foreigner since my apartment is straightly front of MMU. nak kuar sorangsorang memang kene pikir berjuta kali lah. here , safety is the most priority lah untuk local student. macam kiter plak yang stay kat negara dorang. dibanjiri dgn foreigner amatamat menakutkan ok. be aware of your safety.

2nd reason :
kat sini , unluckily xde kedai langsung beb! amatamat susuh nk cari makanan for berbuka. either kedai makan ke gerai ke or any kedai runcit pom . XDE! terpakse ambik bus pergi bus central baru jumpa kedai makan. then , mall yang paling dekat alamanda putrajaya. alahai. susuhnya idup kat bandar serba canggih ni. terlalu canggih sampai nk idup pon susah tau. then makanan sangatsangat mahal oke. errrr kalo total up semua breakfast , lunch plus dinner paling murah pon around RM15 per day !

3rd reason :
bandar ini sangat panas macam dalam oven. mak oiiii tolong lahhhh sejukkan sket bumi cyberjaya ni.tanam pokok banyak2 along the road ke. buat lah something kepada yang berkenaan tuuu. please, i'm begging you. lg 5thun nk idup kt sini macam mane lah agaknya.


hari ni puasa kannn ? xelok lah merungut banyakbanyak sangat.

enough, tq :)

5 comments:

. said...

hehe same goes dlm utp ni, sek2 negro/afrika tuu lah hok ramai.
nak jalan sorang2 memang seriauu gitu.

but the condition berbeza sket kot, sebab negro kat bandar canggih mcm cik myra ni scary sket just beware n jgn keluar sorang2 deyh ;)

all the best myra in ur TESL afterwardss

tecer myra!

-anis syahirah-

FatinKADIR said...

SBR JE LA..APE2 PN AK DOAKN XTRPIKAT NGN MAMAT HITAM TU

Zul Fattah said...

layan .

jom join segmen blog saya..
http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/segmen-cerita-aku-dengan-bulan.html

nadia fatihah said...

hahahahahah, aku sokom gapo hok mctin oyak kihkihkih

AMIRA said...

anis : hahhaa. lbh kurg la kite. btw, gud luck too anis. smoga bakal mjdi graduan UTP yg berjaya :)


tin && noya : those people can suit both of you perfectly. no doubt :P

zul fattah : saya akan menyusul :)